Kappaleita: 12 Valmistusaika: 1 tunti 15 minuuttia (noin) Paistoaika: 15-25 minuuttia
Ainekset
Kuppikakkuihin: Kuorruttamiseen:
1 3/4 dl vehnäjauhoja 110 g huoneenlämpöistä voita
1 tl leivinjauhetta 3 1/4 dl tomusokeria
1 1/4 dl ruokosokeria 2 rkl maitoa
1 1/4 dl öljyä muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
2 isoa kananmunaa pieniä sinivihreitä nomparelleja
1 tl vaniljauutetta
12 paperivuokaa
° Lämmitä uuni 190 asteeseen. Laita paperivuoat muffinipellille.
° Siivilöi jauhot ja sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää kulhoon sokeri, voi, kananmunat ja vaniljauute, ja vatkaa seosta kunnes se on tasaista.
° Jaa taikina paperivuokiin ja paista kuppikakkuja noin 15-25 minuuttia.
° Tarkista kypsyys pistämällä puinen hammastikku kuppikakkuun-jos tikkuun ei tartu taikinaa, kuppikakut ovat kypsiä.
° Ota pelti uunista ja nosta kuppikakut jäähtymään uuniritilälle.
Kuorruttaminen:
° Vatkaa voi puulusikalla vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa tomusokeri vähän kerrallaan voiseokseen.
° Ota vispilä ja sekoita maito ja elintarvikeväri sen avulla kreemin joukkoon. Jatka vatkaamista kunnes se on tasaista.
° Lusikoi kreemi pursotinpussiin ja pursota suuri ruusuke jokaisen kuppikakun pinnalle.
° Ripottele nomparelliä päälle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.