V__24D6%281%29%5B1%5D.jpgKappaleita: 12   Valmistusaika: 1 tunti 15 minuuttia (noin)  Paistoaika: 15-25 minuuttia

 

Ainekset

Kuppikakkuihin:                                                                   Kuorruttamiseen:

1 3/4 dl vehnäjauhoja                                                          110 g huoneenlämpöistä voita

1 tl leivinjauhetta                                                                  3 1/4 dl tomusokeria

1 1/4 dl ruokosokeria                                                            2 rkl maitoa

1 1/4 dl öljyä                                                                         muutama tippa vihreää elintarvikeväriä

2 isoa kananmunaa                                                              pieniä sinivihreitä nomparelleja

1 tl vaniljauutetta

12 paperivuokaa

 

 

 

° Lämmitä uuni 190 asteeseen. Laita paperivuoat muffinipellille.

° Siivilöi jauhot ja sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää kulhoon sokeri, voi, kananmunat ja vaniljauute, ja vatkaa seosta kunnes se on tasaista.

° Jaa taikina paperivuokiin ja paista kuppikakkuja noin 15-25 minuuttia.

° Tarkista kypsyys pistämällä puinen hammastikku kuppikakkuun-jos tikkuun ei tartu taikinaa, kuppikakut ovat kypsiä.

° Ota pelti uunista ja nosta kuppikakut jäähtymään uuniritilälle.

 

Kuorruttaminen:

° Vatkaa voi puulusikalla vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa tomusokeri vähän kerrallaan voiseokseen.

° Ota vispilä ja sekoita maito ja elintarvikeväri sen avulla kreemin joukkoon. Jatka vatkaamista kunnes se on tasaista.

° Lusikoi kreemi pursotinpussiin ja pursota suuri ruusuke jokaisen kuppikakun pinnalle.

° Ripottele nomparelliä päälle.