Kappaletta: 14 (noin)    Valmistusaika: 25 min  Paistoaika: 15 min


Ainekset:


Kuppikakkuihin:                                 Kuorruttamiseen:

150g huoneenlämpöistä voita                   110g tummaa suklaata
3 1/4 sokeria                                            150g huoneenlämpöistä

                                                                      voita
3 kananmunaa                                          2 3/4 dl tomusokeria
2 1/2 dl maitoa                                         1 tl vaniljauutetta
3 3/4 dl vehnäjauhoa                                28 mustikkaa
vähän suolaa                                           vähän tomusokeria pinnalle
1 tl ruokasoodaa
1 1/4 dl kaakaojauhetta
150g mustikoita

14 paperivuokaa



- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita paperivuoat muffinipellille. Paloittele suklaa.

- Vatkaa voi ja sokeri pehmeäksi ja kuohkeaksi.

- Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää kananmunat ja maito voiseokseen vähän kerrallaan, huolellisesti vatkaten.

-Siivilöi joukkoon jauhot, suola, sooda ja kaakaojauhe, ja sekoita kaikki ainekset huolellisesti sekaisin. Lisää mustikat.

- Lusikoi taikana vuokiin ja paista kuppikakkuja 15 min, kunnes ne ovat kiinteitä ja kullanruskeita. Ota pelti uunista ja nosta kuppikakut jäähtymään uuniritilälle.


Kuorruttaminen:

- Sulata suklaa.

- Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

- Vatkaa voi pehmeäksi vaahdoksi ja siivilöi tomusokeri voivaahtoon. Vatkaa vaahto uudelleen vaaleaksi ja kuohkeaksi.

- Lisää vaniljauute ja sulatettu suklaa, ja vatkaa seos tasaiseksi ja samettiseksi.

- Levitä kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele mustikoilla. siivilöi pinnalle vähän tomusokeria.

WP_20150327_001%5B1%5D.jpg